Lezing Margareth Hop, thema ‘Een tuin voor het nieuwe klimaat’

Grietakkers 3
6905 CD Zevenaar

Lezing Groei & Bloei: tuinieren wordt een hot item

Op dinsdag 14 februari hebben wij Margareth Hop uitgenodigd voor een presentatie “Een tuin voor het nieuwe klimaat”.
Zijn er geen hittegolven en recorddroogte, dan zijn er wel plensbuien: Nederlandse zomers worden extremer. Hoe bereid je een tuin voor op dit nieuwe klimaat? Het liefst met planten die zichzelf kunnen redden, maar wat zijn soorten die bestand zijn tegen langdurige droogte en hitte? Welke planten kunnen tegen tijdelijk onder water staan?
Gelukkig blijken veel bekende tuinplanten echte klimaatkanjers te zijn. Met de goede plantenkeus en met simpele tips voor het inrichten van de tuin is overlast te verminderen en werk te besparen. Beplantingsdeskundige Margareth Hop vertelt met veel voorbeelden over hoe dat eruit kan zien: een aantrekkelijke tuin, klaar voor het nieuwe klimaat.

Deze presentatie wordt in tegenstelling van wat u van ons gewend bent, op dinsdag 14 februari gehouden in Zalencentrum Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar en start om 20 uur.

De zaal is vanaf 19.45 uur open. De kosten zijn voor leden €2,50 en voor niet-leden €5 dit bedrag is inclusief entree (uiteraard), koffie/thee en een lot voor de loterij.