Activiteiten & Actueel

Cursus "vaste planten vermeerderen" start in februari!

Ook in 2018 organiseert Groei en Bloei – de Liemers weer samen met tuincentrum Bloemendaal en afd. Doetinchem een plantenvermeerderingscursus!
Voor deze cursus is geen voorkennis nodig en dus geschikt voor een ieder die graag tuiniert en alvast met het nieuwe tuinseizoen wil starten!
De cursus wordt verzorgd door Theo Freriks. Theo is in zijn werkzame leven hovenier en groen-docent geweest.
De eerste cursus-avond, 22 februari (19.30 uur), is een theorie avond, over scheuren, stekken, enten en zaaien. Tijdens de eerstvolgende zaterdag, 24 februari (10-16 uur), wordt de theoretische kennis in praktijk gebracht. Het tuincentrum stelt hiervoor verschillende planten beschikbaar om te vermeerderen. De stekjes (dus de toekomstige plantjes) blijven achter in het tuincentrum, waarna ze op 7 april (10-14 uur) verspeend en mee naar huis genomen kunnen worden.
De kosten voor de complete cursus vermeerderen van vaste planten bedragen € 35,-, leden van Groei & Bloei betalen € 30,-. Dit is inclusief de plantjes die aan het einde van de cursus meegenomen worden, maar ook voor koffie/thee, soep en broodjes tijdens de cursus. De kosten voor de cursus betaalt u bij binnenkomst op de 1e avond.
De cursuslocatie is Tuincentrum  Bloemendaal, Rijksweg 14, 6996 AC Drempt.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, dat kan tot 10 februari 2018 via info(at)liemers.groei.nl of via 0316 - 26 48 45. 

 

 

meer
  16
  Feb
  STORMSCHADE
  15
  Feb
  angela’s tuin tussenfase deel 2