Onze komende activiteiten zijn:

Lezing Groei & Bloei - Liemers: slim gebruik van vaste planten
Op maandag 11 maart a.s. organiseert Groei & Bloei weer een lezing met als thema ‘Slim gebruik van vaste planten’. De lezing wordt gegeven door Gerard van Buiten, hortulanus van de Utrechtse Botanische Tuinen.
Karl Foerster zei het honderd jaar geleden al: "een plant ziet er het mooist uit als hij daar staat waar hij zich het best thuis voelt". In Duitsland werd die aanpak tot wetenschap verheven en leidde tot een heel ander soort gebruik van vaste planten: de beplantingen zien er natuurlijk uit, vragen weinig onderhoud en kunnen jarenlang vast blijven staan.

Deze lezing gaat over het slim gebruiken van vaste planten. Stem de plantkeuze nauwkeurig af op de plek; maak uitgekiende combinaties en een paar heldere vuistregels voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van je tuin. Dan krijg je een sterke, gezonde beplanting die er jaarrond fraai uitziet. Zo komt het "luie genieten" een stuk dichterbij! En ben je wat minder lui, dan krijg je allerlei tips om je beplanting er nog langer mooi uit te laten zien.

Gerard van Buiten is meer dan 40 jaar in de weer met vaste planten en altijd op zoek naar onderhoudsarme beplantingen voor elk formaat tuin. Hij schrijft sortimentsartikelen voor het vakblad Tuin en Landschapen geeft regelmatig lezingen en cursussen over uiteenlopende onderwerpen.

Deze presentatie wordt gehouden in Zalencentrum Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar en start om 20 uur. De zaal is vanaf 19.30 open.
De kosten zijn voor leden €4 en voor niet-leden €6,50 dit bedrag is inclusief entree, koffie/thee en een lot voor de loterij. Leden en niet- leden zijn van harte welkom.

- 8 april - algemene ledenvergadering gevolgd door een lezing over bijen en biodiversiteit. De lezing wordt gehouden door Piet van Schaik.

- 20 april - (plantjes) ruilmarkt

- juni - open tuinen weekend